Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı 24’e yükseldi

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne dün (12 Kasım) sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 24’e yükseldi. Ölenler arasında en az üç çocuk da bulunuyor.

İsrail salı günü İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları’nın komutanı Baha Ebu el Ata ve eşini, Gazze’deki evlerini hedef alan bir hava saldırısında öldürmüştü. İslami Cihad’ın bu suikast saldırısına roket atışlarıyla karşılık vermesi üzerine, İsrail Gazze’ye yönelik operasyonlarını genişletti.

İsrail’in bombardımana başlaması ardından Hamas, mayıs ayında Mısır arabuluculuğunda varılan ateşkesin de İsrail tarafından ihlal edildiğini ve dolayısıyla kendilerini bağlamadığını duyurdu, İslami Cihad’a destek açıkladı. İslami Cihad sözkonusu ateşkeste taraf değildi.

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Elçisi gerginliği düşürmek amacıyla Kahire’ye giderken Türkiye de Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yazılı bir açıklama ile İsrail’i kınadı. Açıklamada, “İsrail dünden bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda masum Filistinli kardeşimizi katletmiştir. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İsrail Yönetimi, devlet politikası haline getirdiği saldırgan tutumuna ve işgaline son vermelidir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.