Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört HDP’li belediyeye daha kayyum atandı, sayı 24’e yükseldi

Mardin’in HDP’li Savur, Mazıdağı ve Derik belediyeleriyle Şanlıurfa’nın HDP’li Suruç belediyesine kayyum atandı. Dört belediyenin eşbaşkanları dün “terör örgütü üyeliği” ve “terör propagandası yapma” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Mardin’de HDP’li Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü’nün yerine Bayram Türker, Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın’ın yerine Muhsin Duran Kalkan ve Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez’in yerine Derik Kaymakamı Hakan Kafkas belediye başkan vekili olarak atandı. 

Şanlıurfa’da HDP’li Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik’in yerine Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş görevlendirildi. 

Derik, Mazıdağı ve Savur ilçelerinin HDP’li belediye başkanları ile Suruç belediye başkanı haklarındaki “terör soruşturmaları” kapsamında dün gözaltına alınmıştı. Eşbaşkanların yanı sıra, Derik Belediyesi çalışanı dört kişi de gözaltına alınmıştı.

HDP’li eş belediye başkanları 31 Mart seçimlerinde Derik’te yüzde 69, Savur’da yüzde 49, Mazıdağı’nda yüzde 56 oy, Suruç’taysa yüzde 59 oy alarak seçilmişti.

31 Mart yerel seçimlerinden bugün kadar aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı‘nın da bulunduğu çok sayıda HDP’li il ve ilçe belediye başkanı gözaltına alındı ve tutuklandı. Şu ana kadar 24 HDP’li belediyeye kayyum atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.