Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: IŞİD bombacıları Türkiye’ye mi kaçtı?

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogundaki son yazısında, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldürülmesinde Türkiye’nin katkılarını ele aldı.

Yetkin, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 18 Kasım akşamı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda ABD’nin IŞİD lideri Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyonunun, üst düzey bir IŞİD yöneticisinin Türkiye’de yakalanması ardından verdiği bilgiler sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Aynı gün daha erken saatlerde Irak Askeri İstihbarat Başkanı Korgeneral Saad el-Allak, CNN’e verdiği mülakatta aralarında IŞİD’in “en usta” iki bombacısının da bulunduğu dokuz üyesinin Türkiye’ye kaçtığını, bunların dosyalarının Türk güvenlik birimlerine verildiğini öne sürdü” dediği yazısında farklı kaynaklardan hareketle yaşananları anlattı.

“Ama asıl sorular şunlar: IŞİD bombacıları Iraklı istihbaratçının iddia ettiği gibi Türkiye’ye mi kaçtı? Türkiye’de 10 Ekim 2015 Ankara katliamı dâhil kanlı terör eylemleri yapan IŞİD’ciler aramızda mı? Halen Türkiye’deler mi? Yakalandılar mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, vatandaşı olduğu ülkelere gönderileceğini açıkladığı IŞİD’ciler arasında bunlar da var mı? Bir açıklama beklemek hakkımız değil mi?” diye biten yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.