Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiyeli müzik grubu Altın Gün, 62. Grammy Ödülleri’ne aday gösterildi

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 62. Grammy Ödülleri için adaylar açıklandı. Türkiye’den Altın Gün grubu, geçen nisan ayında çıkardığı Gecealbümüyle En İyi Dünya Müziği Albümü dalında Grammy’ye aday gösterildi. Ödüller, 26 Ocak 2020’de Los Angeles’taki Staples Center’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Altın Gün grubunun temeli Hollandalı psychedelic rock temsilcisi Jasper Verhulst‘un bir grupta bas gitaristlik yaparken konser vermek için geldiği İstanbul’da Türk psychedelic rock’ından etkilenmesiyle atıldı.

Türk halk müziğinden parçaları biriktirmeye başlayan Verhulst, Ben Rider ve Nic Mauskovic ile Facebook’ta bir ilan vererek Türkiye’den müzisyen arayışına başladı.

Verhulst’un ilanı Türkiye’den Merve Daşdemir ve Erdinç Ecevit Yıldız’a ulaştı ve ikili gruba dahil oldu. 

Merve Daşdemir’in solistliğini üstlendiği gruba Gino Groeneveld’in de dahil olmasıyla ekip şekillenmeye başladı. İlk single’ları olan ve içinde Goca Dünya, Kırşehir’in Gülleri şarkılarının yer aldığı EP 2017’de ve ilk albümleri olan On ise 2018’in Mart ayında dinleyicilerle buluştu. Grammy’e aday gösterilen Gece albümleri ise geçen nisan ayında çıktı.

Altın Gün, Türkiye’de klasikleşen ve çoğu insan tarafından bilinen eserleri yeniden uyarlayarak Türk müziğini dünyaya duyuruyor.

Altın Gün’ün “Gece”sinin En İyi Dünya Müziği Albümü kategorisindeki rakipleri ise şöyle:

What Heat, Bokanté & Metropole Orkest Conducted By Jules Buckley

African Giant, Burna Boy

Fanm D’Ayiti, Nathalie Joachim With Spektral Quartet

Celia, Angelique Kidjo

Altın Gün grubunun “Gecealbümünü dinlemek isterseniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.