Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: İtalyan bankası UniCredit, Yapı Kredi’deki hisselerini satıp Türkiye’den çekiliyor

Reuters haber ajansı, İtalya’nın en büyük bankası ve Yapı Kredi’nin ortağı olan UniCredit’in, ekonomik durgunluğu sebep göstererek, ortaklıktan ayrılmak ve Türkiye’den çıkmak üzere ilk adımı attığını iddia etti. Reuters‘a konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen üç kaynağa göre UniCredit, ilk etapta hisselerinin yüzde 50’sini Yapı Kredi’nin yatırım ortağı Koç Holding’e satacak.

Reuters’a göre, Koç Holding ile UniCredit arasındaki görüşmeler bu yılın başlarından bu yana devam ediyor. Yapı Kredi, 3,7 milyar dolarlık değeriyle Türkiye’nin en büyük üçüncü bankası. UniCredit’in piyasa değeri ise 27,7 milyar euro. UniCredit ve Koç Holding’den iddiaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Ajansa konuşan kaynaklardan biri, sözkonusu hisse satışıyla ilgili ayrıntıların 3 Aralık’ta Londra’da yapılacak bir toplantıda netleşeceğini söyledi.

Reuters’a göre, UniCredit Başkanı Jean-Pierre Mustier, “tam çıkış” istiyor. Mustier, göreve geldiği 2016’dan bu yana, şirketin kâr getirmeyen ortaklıklarındaki hisselerini satıyor.

UniCredit, geçen yıl 891 milyar euro toplam varlığa ulaşmış ancak 11,8 milyar euro net zarar açıklamıştı. Banka, 2016’nın Aralık ayındaysa 900 şubesini kapatmış ve 14 bin kişinin işine son vermişti. UniCredit’in dünya genelinde 95 bin çalışanı var.

2002 yılında Türkiye’ye giren UniCredit, Türkiye’de finansal hizmetler sektörüne yatırım yapan ilk yabancı şirketti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.