Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin’de işitme engelli çocuklara cinsel tacizde bulunan iki rahipten birine 43, diğerine 45 yıl hapis cezası verildi

Arjantin’de iki Katolik rahip, 20’ye yakın işitme engelli çocuğa cinsel taciz suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı. 

Arjantinli rahip Horacio Corbacho (61) ve İtalyan rahip Nicola Corradi (83) Arjantin‘in batısındaki Mendoza kentinde Katolik Kilisesi‘ne bağlı Provolo İşitme Engelliler Enstitüsü‘nde görev yapıyordu. İki rahibin bazı çocukları tecavüz ettikleri de ortaya çıktı. 

Nicola Corradi

İtalyan rahip Nicola Corradi 42 yıl, Arjantinli rahip Horacio Corbacho ise 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Okulun bahçıvanı Armando Gomes ise 18 yıl hüküm giydi.

Horacio Corbacho

Cinsel taciz skandalı, Provolo İşitme Engelliler Enstitüsü’nden mezun en az 20 kişinin resmi makamlara şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı.

Üç sanığın yargılandığı üç yıldır süren davanın karar duruşması televizyondan canlı yayınlandı. Karar, mahkeme salonunda bulunan bazı mağdur ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı. Sanıkların temyiz hakkı bulunmuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.