Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arnavutluk’ta 6,4 büyüklüğünde deprem: Türkler’in kaldığı otel çöktü

Arnavutluk’ta bugün yerel saatle 03.54’te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü başkent Tiran olan depremde altı kişi hayatını kaybetti, 300’den fazla kişi yaralandı.

Adriyatik Denizi’nde sabah saatlerinden beri 10’dan fazla deprem hissedildi. Merkez üssü Tiran olan depremlerin Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya‘da hissedildiği bildirildi. 

Çok sayıda bina hasar gördü

Thumane’de yıkılan bir bina. Enkaz altından hayat kurtarma çalışmaları. Malton Dibra/EPA

En çok hasar Durres ve Thumane şehirlerinde yaşandı. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, 20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını duyurdu. 

Arnavutluk Savunma Bakanlığı en az altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin kadın olduğunu ve bir erkeğin camdan atlayarak hayatını kaybettiği aktarıldı. Arama ve kurtarma ekipleri hayatını kaybeden kadınlardan birinin torununu kurtarmak için kendisini torununun üstüne atan yaşlı bir kadın olduğunu söyledi. Yaralananların ya da ölenlerin arasında Türkler’in olup olmadığı ise bilinmiyor.

Arama ve kurtarma ekipleri enkaz altından bir kadını kurtardı. Foto: Florion Goga/Reuters

Arnavutluk’ta 21 Eylül’de de 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde yaklaşık 500 bina hasar görmüştü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.