Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birçok ilde FETÖ operasyonu: En az 180 gözaltı kararı

İstanbul, Ankara, Konya ve Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu birçok ilde beş farklı soruşturma çerçevesinde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 189 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul’da ByLock operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı belirlenen 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 9 ilde 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Devam eden operasyon kapsamında şüphelilerden 15’inin gözaltına alındığı belirtildi.

Çanakkale’de “mahrem yapılanma” operasyonu

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki askeri mahrem yapılanması ile ilgili soruşturmada 21 şüpheli asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Çanakkale dahil 15 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Konya’da “mahrem imamlık” operasyonu

Konya merkezli 26 ilde, yürütülen soruşturma kapsamında örgütün TSK içerisine yerleştirdiği askeri personele “mahrem imamlık” yaptıkları iddiasıyla 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 26 ilde belirlenen adreslere operasyon başlattı.

İstanbul’da ankesörlü telefon 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun, FETÖ’nün TSK yapılanmasında iletişim amacıyla kullandığı ankesör-sabit hatlardan arananlara ve itirafçıların beyanlarında da adı geçenlere yönelik tespit çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, savcılık 2’si sivil imam 54 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak 17 ilde başlattığı operasyonda, 28 şüpheliyi yakaladı.

Ankara’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 36 şüpheli ve 1 mahrem imam hakkında soruşturma başlatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 2’si yüzbaşı olmak üzere tamamı subay rütbesindeki şüphelilerden 4’ünün daha önce ihraç edildiği, 32’sinin ise hâlâ aktif görevde olduğu bildirildi.

Bu askerlerle irtibatlı olduğu bir mahrem imamın da arasında bulunduğu şüphelileri yakalamak için 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri şüphelilerden 24’ünü gözaltına aldı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.