Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: “Yerel yönetimleri ortadan kaldırmak istiyorlar, geri adım atmayacağız”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli gündeme ilişkin partisinin grup toplantısında konuştu. Temelli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Son dönemlerde dikkatimizi çeken şu, her katliamdan sonra SİHA’ların reklamı yapılıyor. SİHA’ları kim üretiyor? Erdoğan’ın damadı. ÖSO çetelerinin maaşları nereden ödeniyor? 30 belediyemiz çalındı.

Yerel yönetimleri ortadan kaldırmak istiyorlar. İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı raporda da adına “Kayyumlukta Mardin Modeli” demişler. Cumhurbaşkanı atayacakmış belediye başkanını… Her şeyi tek adama bağlamaya çalışıyorlar. Kürtleri yok saymanın adıdır bu.

Yerine kayyım atanan belediye eşbaşkanlarımız bakın ne ile suçlanıyorlar. Belediye eşbaşkanı olarak, aday tanıtım toplantısı var, oraya gitti diye tutuklanmış eşbaşkanlarımız. Fıkra olarak anlatsan anlatılır.

Bir tane daha: Tolstoy’un “Savaş, mızraklı, trampetli bir bayram değildir. Onun manzarası kandır, ölümdür.” sözünü paylaştığı için tutuklanmış belediye eşbaşkanlarımız. Bu arada savcılara şunu söyleyeyim Tolstoy öleli çok oldu sakın Tolstoy için soruşturma başlatmayın.

Hevesi kursağında kalmış çekilmemizi bekliyormuş. Ona cevabı bir annemiz çok güzel verdi. Dedi ki, “Aslanlar meydanı boş bırakırsa tilkiler meydanı alır.” Biz de annemize söz veriyoruz. Meydanları boş bırakmayacağız.

Asgari ücret açlık sınırının altında. Fakat biliyorsunuz grup başkanvekilleri 3 öğün çay simitle asgari ücretlinin fazlasıyla geçindiğini söyledi. Çözüm ise Diyanetten geldi; “isyan etmeyin” Biz bu zulme ortak olmayacağız!

Atanmış öğretmenler yoksulluk içinde. Sözleşmeli öğretmen sayısı 103 bine çıkmış. 500 binden fazla öğretmen atama bekliyor. Bakan çıkmış “Bu maliyet meselesi” diyor. Öğretmenlerin durumu bu haldeyken Erdoğan Sarayına aldığı 300 bin liralık halıyı teşhir ediyor.

Cumhurbaşkanı’nın iktisat literatürüne bir katkısı daha… Diyor ki “İstihdam oluşturmadık diye değil, iş arayanlar arttığı için işsizlik artıyor”. Görüyor musunuz yeni bir örgüt kurulmuş; işsizler örgütü. Bunlar da iş arayarak terör faaliyetinde bulunuyorlar…

Ortak gelecek ancak çağın ve toplumun ihtiyaçlarına uygun hazırlanmış bir toplumsal mutabakat ve demokratik anayasa ile mümkündür. Bu sebeple demokratik anayasanın ilk adımı olarak AKP-MHP ittifakını yenilgiye uğratmak için erken seçim çağrısı yapıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.