Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’deki Pearl Harbor Tersanesi’nde silahlı saldırı: İki sivil hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri‘nin Hawaii eyaletindeki Pearl Harbor-Hickam Üssü‘ndeki tersanede silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda kişinin vurulduğu saldırada, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı çalışan iki sivil hayatını kaybetti, bir sivilin ise durumu ağır.

Denizci üniformalı saldırganın kimliği henüz açıklanmadı. Pearl Harbor-Hickam Üssü’nün resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada, saldırganın ABD Donanması’na kayıtlı erkek bir asker olduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayda kimliği belirsiz saldırgan hayatına son verdi. Saldırının ardından üs, giriş-çıkışlara kapatıldı.

Aileler bilgilendirilene kadar, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri açıklanmayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.