Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan NATO’dan ne istedi, ne aldı?

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogundaki son yazısında Londra’daki NATO’nun 70. yıl zirvesini ele aldı ve Türkiye’nin Baltık bölgesinin “Kademeli Savunma Planına” onay vermesini yorumladı.

Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda’nın, “Kimse bizden bir şey istemedi. Gösterdiği dayanışma için hepimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettik” dediğini hatırlatan Yetkin şöyle devam etti:

“Oysa Trump, Erdoğan ile ‘Suriye, Kürtler, ateşkes, göçmenler’ gibi konuları konuştuklarını söylemişti. Zirve sonuç bildirgesinde NATO’nun en basmakalıp ifadelerinden ‘terörizmin her türlüsüne karşı olma’ ifadesi, kısa sürede malum medyada ‘başarı’ ve ‘uzlaşma formülü’ olarak yayılmaya başladı.
Uzlaşma olduysa, Erdoğan NATO’nun ismen YPG’yi terör örgütü saymaması karşılığında Stoltenberg’ten, ya da Trump’tan, ya da ikisinden de ne sözü almıştı? El altından medyaya fısıldanan ‘Türkiye’nin hassasiyetleri giderilecek’ ifadesi somut olarak ne anlama geliyordu?”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.