Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus Interfax ajansı: Rusya ve Türkiye yeni S-400 anlaşması için görüşüyor

Rus Interfax haber ajansı, Rus askeri yetkililerine dayandırdığı bir haberde Rusya ile Türkiye arasında yeni bir S-400 hava savunma sistemi alışverişi için görüşmelerin başladığını duyurdu.

Rusya Askeri ve Teknik İşbirliği Federal Servisi Başkanı Dmitry Shugaev, Interfax ajansına verdiği röportajda “Her iki ülke de bu işbirliğini sürdürmek istiyor. Yeni S-400 anlaşmasını gelecek yıl içinde tamamlayacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

Türkiye’nin hava savunma sistemlerini güçlendirmek için Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini almaya karar vermesinden bu yana, hem NATO içinde hem de ABD ile ikili ilişkilerde gerilim yaşanmıştı. ABD, üretim programında ortak olduğu Ankara’nın F-35 savaş uçağı projesindeki üyeliğini askıya almış, Türkiye’ye teslim edilmesi gereken uçakları teslim etmemiş ve Türk pilotların eğitimini yarıda kesmişti. ABD şu ana kadar F-35’lerin teslimi dışında bir yaptırım uygulamasa da Türkiye’nin satın aldığı S-400 sistemlerinin çalışır hale getirilmesi halinde başka yaptırımlar uygulanabileceğini duyurmuştu. Son olarak geçen hafta, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini test etmesini kaygı verici bulduğunu söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.