Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van ve Batman’da dört HDP’li belediyeye daha kayyum atandı

Van’da dün terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP’li Muradiye, Özalp ve Başkale belediye başkanlarının yerlerine ilçe kaymakamları kayyum olarak atandı. Batman İkiköprü Belde Belediye Başkanı HDP’li Osman Karabulut’un yerine de Beşiri kaymakamı görevlendirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün, haklarında “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün propagandasını yapma” iddiası ile soruşturma başlatılan HDP’li üç belediye başkanına yönelik eşzamanlı operasyon düzenlemişti. 

Operasyonda Başkale Belediyesi Başkanı Erkan Acar, Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan ile Özalp Belediyesi eşbaşkanları Yakup Almaç ve Dilan Öğrenci gözaltına alınmıştı. 

Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan’ın yerine Kaymakam Erkan Savar kayyum olarak atandı. Van Valiliği, Şalan hakkında soruşturmanın devam ettiğini belirtti. 

Gözaltına alınan Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç’ın yerine de Kaymakam Abdulkadir Çelik atandı. Almaç, “Silahlı terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu kayırma” suçundan gözaltına alınmıştı. 

Van’ın Başkale Belediyesi’nde Erkan Acar yerine ise Kaymakam Aslım Solak kayyum olarak atandı. Acar’ın gözaltına alınma gerekçesi “terör örgütü propagandası yapma” olarak açıklanmıştı.

Batman’ın İkiköprü Belde Belediyesi’ne de kayyum ataması yapıldı. Batman Valiliği, Eşbaşkan Osman Karabulut hakkında Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “terör örgütü üyeliği” suçlamasını gerekçe gösterdi ve Karabulut’un yerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşçı kayyum olarak atandı. 

31 Mart yerel seçimlerinden bugün kadar aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı‘nın da bulunduğu çok sayıda HDP’li il ve ilçe belediye başkanı gözaltına alındı ve tutuklandı. Şu ana kadar 28 HDP’li belediyeye kayyum atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.