Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (59): Sosyal fobi çekimserlik değildir

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda sosyal fobi hakkında konuşuyor. Sosyal fobi ve çekimserlik arasındaki farka değiniyor, sosyal fobinin bir rahatsızlık olduğunu söyleyip, çekimserlik ile aynı olmadığının altını çiziyor. Sosyal fobi yüzünden kişinin gösterebileceği davranışlardan bahsediyor, fobinin nasıl başlayıp geliştiğini anlatıyor.

En çok gözlemlenen rahatsızlıklardan olan sosyal fobinin dünyada ve Türkiye’de ne sıklıkla görüldüğünden, çekimserlik ve sosyal fobinin nasıl ayırt edildiğinden bahsediyor. Sosyal fobi tanısı için kullanılan kriterleri ve fobisi olan kişilerin nasıl etkilendiğini açıklıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.