Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu ekibinden Ayhan Sefer Üstün ile söyleşi: “TÜGVA hangi kaynaklarla 450 ilçede şube açtı?”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisini bu hafta içerisinde kurması bekleniyor. Medyascope’tan Batu Bozkürk, Davutoğlu’nun çalışma arkadaşlarından eski milletvekili Ayhan Sefer Üstün’le yeni partiyi, partinin yapabileceklerini ve İstanbul Şehir Üniversitesi tartışmasını konuştu.

Ayhan Sefer Üstün, partinin kuruluş tarihi, ismi ve logosuyla ilgili son gelişmeleri paylaşırken Şehir Üniversitesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi, “Belki de arazisi çok değerli olduğu için, ‘Biz burayı nasıl kaçırmışız’ diye hayıflanıyorlar” dedi. Üstün, bu üniversite yerine TÜGVA’nın hangi kaynaklarla 450 ilçede şube açtığının, Ziraat Bankası’nın Demirören Grubu’na verdiği 830 milyon dolarlık kredinin geri ödenip ödenmediğinin araştırılmasını istedi.

Türkiye’deki seçmenin yüzde 35’inin mevcut partilerden memnun olmadığını da ifade eden Ayhan Sefer Üstün, yeni partinin toplumun bütün kesimlerine hitap edeceğini söyledi. Üstün ayrıca, Kurucular Kurulu’nda pek çok sürpriz ismin yer alacağını kaydetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.