Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’da yanardağ patlaması: En az bir ölü ve çok sayıda kayıp var

Yeni Zelanda’nın aktif yanardağlarından Whakaari’de patlama meydana geldi. Bir grup turistin bölgede bulunduğu sırada meydana gelen patlama sonucu en az bir kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artabileceği bildirildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, White Island’daki patlama sırasında yanardağ civarında yaklaşık 50 kişi bulunduğunu ve şu ana kadar çoğu yaralı 23 kişinin adadan tahliye edildiğini duyurdu. Yaralılardan en az birinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, bölgede bulunan diğer kişiler için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

New Zealand Herald gazetesi, White Island’dakilerin çoğunun, bir yolcu gemisiyle günübirlik bir tur için adayı ziyaret eden turistler olduğunu yazdı.

White Island’da patlayan Whakaari volkanı.

Arama kurtarma ekipleri bölge halkından yanardağ çevresinden uzak durmalarını istedi. Sağanak yağış, kraterden püsküren dumanlar ve heyelan, çalışmaları olumsuz etkiliyor. White Island çevresi ise uçuşa yasak bölge ilan edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.