Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’da Whakaari Yanardağı’nın faaliyete geçmesi sonucu sekiz kişiye ulaşılmayan Beyaz Ada’da hayat belirtisinin bulunmadığı açıklandı

Yeni Zelanda polisinin açıklamasına göre, beş kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin yaralı kurtulduğu Beyaz Ada’daki (White Island) yanardağ patlamasında adada kalan sekiz kişiyi arama-kurtarma çalışmalarında herhangi bir hayat belirtisine rastlanmadı.

Whakaari Yanardağı patlamasından kurtulanları ve kurtarma ekibinde görev alanları ziyaret eden Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, tehlike riskine rağmen adaya giderek mahsur kalanları kurtaran helikopter pilotlarına teşekkür etti.

Yanardağın faaliyete geçtiği anda adada 100 kişinin bulunduğu yönündeki resmi açıklamalardaki rakam önce 50’ye, ardında da 47’ye indirildi. Son verilere göre Whakaari Yanardağı patlamasında beş kişi hayatını kaybetti, hayatta oldukları düşünülmeyen sekiz kişiden ise haber alınamıyor. Patlamadan yarılı kurtulanlardan üçü tedavi edildikleri hastanelerden taburcu edilirken 31 yaralının tedavisi sürüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.