Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijer’de askeri üsse saldırı: En az 70 asker öldü

Nijer’in batısındaki Tillaberi bölgesinde, dün gece bir askeri üsse yönelik düzenlenen saldırıda en az 70 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Nijer Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou’nun saldırı nedeniyle Mısır’daki ziyaretini yarıda keserek ülkeye döndüğü bildirildi.

France 24 kanalının haberine göre, saldırıyı kimin gerçekleştirdiği belli değil. Resmi açıklama henüz yapılmasa da askeri kaynaklar saldırıdan, IŞİD ve El Kaide’yi sorumlu tutuyor.

Dün gece düzenlenen saldırıda, ağır silahlarla donatılmış araçlarla üsse gelen teröristler, çevreye ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesine rağmen saldırılar gece boyu sürdü.

Nijer güvenlik güçleri, bölgede ayrıca Boko Haram ve bağlı gruplarla da mücadele ediyor. Temmuz ayında Boko Haram bünyesinde olup IŞİD tarafından desteklenen bir grup, askeri bir kampa düzenlenen ve 18 askerin öldüğü saldırıyı üstlenmişti.

Nijer Savunma Bakanı Karidio Mahamadou, geçen pazartesi günü, yine askeri bir üsse düzenlenen silahlı saldırıda en az üç askerin hayatını kaybettiğini, 14 saldırganın öldürüldüğünü duyurmuştu.

Nijer, 2014’te kurulan ve Mali, Burkina Faso, Çad ve Moritanya’nın da üyesi olduğu G5 “Anti-Cihadcı Görev Gücü” grubu bünyesinde yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.