Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: İki kadın daha öldürüldü

Erkek şiddeti kadınların hayatını elinden almaya devam ediyor. Geçen cuma günü erkekler 24 saat içerisinde üç kadının ölümüne neden olmuştu. Son üç günde Mersin’de ve İzmir’de iki kadın daha erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybetti.

Emine D.: Boşanmak istediği erkek tarafından öldürüldü 

Tarım işçisi olan Emine D. (31), iki çocuk annesiydi ve Adana’da oturuyordu. Emine D., iki ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediği erkek Serdar D. (34) ile evini ayırdı ve ailesinin Mersin’in Tarsus ilçesindeki evine gitti. 13 Aralık 2019 tarihinde Emine D.’nin evden çıkıp işe gittiği sırada yolunu kesen Serdar D., yanında getirdiği silahla kadını başından yaraladı. Fail daha sonra aynı silahla intihar girişimde bulundu. Tarsus’taki özel bir hastaneye kaldırılan Emine D., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Serdar D.’nin ise hayati tehlikesi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Filiz Tekin: Evli olduğu erkek tarafından öldürüldü 

Filiz Tekin (38), İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşıyordu ve 18 yıl önce İbrahim Tekin ile evlenmişti. Evlendiği günden beri şiddet gördüğü iddia edilen kadın, evli olduğu erkek tarafından “bakımsızsın” bahanesiyle öldürüldü. 

Alkollü olarak eve gelen katil zanlısı, Filiz Tekin’i “Seni artık beğenmiyorum. Neden bakımlı değilsin?” diyerek darp etti. İbrahim Tekin’in başını defalarca duvara vurduğu Filiz Tekin bayıldı. Katil zanlısı daha sonra Filiz Tekin’i evin bir odasında sakladı.

Olayın ardından İbrahim Tekin, çocuklarının kadının ailesiyle görüşmesini yasakladı. Ancak ikilinin çocuklarından biri, olaydan üç gün sonra bir arkadaşının telefonundan durumu teyzelerine bildirdi. Çocukların kendilerini aramasından sonra eve giden üç kız kardeş, Filiz Tekin’i yaralı halde buldu ve Ödemiş Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Hastanedeki müdahalenin ardından Tekin, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tekin’in kafa travması geçirdiği, ayrıca omuriliğinde de 3 santimetrelik kırık olduğu belirlendi. Durumu kritik olan Tekin’in, 14 Aralık Cumartesi gecesi beyin ölümü gerçekleşti. Gözaltına alınan İbrahim Tekin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

“Bütün kadınlar dayak yiyor. Artık yeter!”

Cenaze töreninde sinir krizi geçiren Filiz Tekin’in kardeşi Nesrin Geyranlı, “Bütün kadınlar dayak yiyor. Dayağa karşı gelemiyorlar. Artık yeter” diyerek ağladı. Organları ailesi tarafından bağışlanan Filiz Tekin’in iki böbreği, karaciğeri ve korneaları beş hastaya nakledildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.