Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Son 24 saatte üç kadın öldürüldü

Erkekler, kadınları çeşitli “bahanelerle” öldürmeye devam ediyor. 2019’un ilk 11 ayında erkekler 430 kadının ölümüne sebep oldu. Sadece son 24 saatte, üç kadın daha erkekler tarafından katledildi. Zehra Erdemir bıçaklanarak, Aslı Şahin boğularak ve Didem Mengü başı ezilerek öldürüldü.

Zehra Erdemir: Kendisini rahatsız eden erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Bayburt‘ta yaşayan Zehra Erdemir (45), Kanser Tedavi Merkezi’nde (KETEM) temizlik işçisi olarak çalışıyordu. Eşinden boşandıktan sonra kızına tek başına bakmaya başlayan Erdemir, kendisini bir süredir rahatsız eden R.Ç (34) tarafından öldürüldü.

Olay, 12 Aralık 2019 tarihinde saat 08.30 sıralarında KETEM’de meydana geldi. R.Ç, merkezde temizlik görevlisi olarak çalışan Zehra Erdemir ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu‘nda çalışan Süleyman Alan ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. R.Ç kavga sırasında elindeki bıçakla Erdemir ve Alan’ı yaraladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik görevlilerince yakalanan fail, polis ekiplerine teslim edildi.

Yaralılar ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı. Zehra Erdemir, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Tedavisi süren Süleyman Alan‘ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aslı Şahin: Evli olduğu erkek tarafından boğularak öldürüldü

Aslı Şahin, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşıyordu ve bir çocuk annesiydi. Eşi Orhan Şahin, Aslı Şahin’in kendisini aldattığını düşünüyordu. Katil zanlısı, aldatmayı bahane ederek Aslı Şahin’i öldürdü.

Olay, Darıca Kazım Karabekir Mahallesi’nde meydana geldi. Bir fabrikada çalışan Orhan Şahin, 12 Aralık gecesi Aslı Şahin‘i ilk önce darp etti ardından boğarak öldürdü. Öldürdükten sonra Aslı Şahin’i kendi yatağına yatıran Orhan Şahin, cinayet sabahı polisi arayarak cinayeti itiraf etti. Olay yerine gelen polis, Orhan Şahin’i gözaltına aldı. Aslı Şahin’in aldığı darbelerle vücudunda morluklar ve burnunda kırıklar oluştuğu ve boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Didem Mengü: Birlikte olduğu erkek tarafından katledildi

30 yaşındaki Didem Mengü 9 Aralık 2019’dan beri kayıptı. Mengü’nün arkadaşları sosyal medyada, yaptıkları çağrılarla genç kadını arıyordu. Arkadaşları sosyal medya üzerinden, “Pazartesi akşam 18.30 sonrası Samandıra gişelerden Kartal tarafına gittiği HGS ile doğrulandı. Nereye, kime, neden gidiyordu? Bu gelişme ile ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi?” diyerek çağrıda bulundu. Didem Mengü’nün ailesi de polise başvurdu.

12 Aralık, akşam saat 21.00 sıralarında, müteahhit Abdülselam Günay (29), aralarında yaşanan bir tartışmanın ardından Didem Mengü’yü öldürdü. Günay, alkollü olmasını bahane etti.

“Çok pişmanım, tutuksuz yargılanmama karar verilsin”

Polis, genç kadının cesedini Abdülselam Günay’ın verdiği bilgiler doğrultusunda İstanbul Maltepe’deki bir rezidansta, valizin içinde buldu. Kadının başında derin bir yara ve boynunda plastik kelepçe vardı. Katil zanlısı emniyetteki sorgusunda, daireyi üç ay önce kiraladığını ve pazartesi akşamı Didem Mengü ile evde buluştuklarını söyledi.

Mengü’yle 10 yıldır görüştüklerini iddia eden Günay, “Didem Mengü’yü ben öldürdüm. Kendisi ile aramızda bir tartışma yaşandı. Bu tartışma esnasında birden benim gözüme saldırdı. Ayrıca elinde parke taşı bulunmaktaydı. Ben elinden parke taşını aldıktan sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra öldüğünü fark ettim. Çok pişmanım, tutuksuz yargılanmama karar verilsin” dedi. 

Günay, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Günay, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.