Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu, yerel seçim ittifakında ısrarcı olduğunu söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “İSKİ Yenikapı Havzası Atıksu, Yağmur Suyu ve Dere Islah Yatırımları Temel Atma Töreni”ne katıldı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, yerel seçimlerde ittifak konusunda ısrarcı ve iddialı olduğunu söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa, Zeytinburnu’nda yaşanan sel ve su baskınlarının önüne geçmek için yapılan “İSKİ Yenikapı Havzası Atıksu Yağmursuyu ve Dere Islah Yatırımları Temel Atma Töreni”nde konuştu.

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’nun “CHP’deki değişim, 81 ilde aday çıkarma kararımızı etkilemeyecek” sözlerine cevap verdi.

İmamoğlu, “Ben iddiayla, ısrarla diyorum ki, geçmiş dönem ittifakımız olan ve hâlâ aslında o ittifakın bir belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum ki, son ana kadar ittifak hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurma konusunda çok iddialı birisiyim ve bu konudaki iddiamı da son ana kadar devam ettireceğim. Gönül ister ki, başta tabanda büyük bir ittifak, sonra da siyasi olarak üst ittifak kurulsun. Ama bir tarafı eksik kalırsa da en önemsediğim şey, milletin gönlünde kuracağımız büyük ittifaktır. Ben ona talibim” dedi.

Büyük ittifakı kuracağına inancının olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İstanbul’da yaşayan 16 milyon insanımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin Ekrem Abisi, Ekrem Başkanı, onların tabiriyle ‘Eko Başkan’ı olmaya talibim” dedi.

İmamoğlu, “İBB başkanını evine göndereceğiz” diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de cevap verdi.

İmamoğlu, “Ben evimdeyim zaten. Belki başkalarıyla karıştırıyordur. Ben tabii o sözlere hiçbir zaman cevap vermedim ama evimdeyim. Evimde çok çalışıyorum. Bugün de evimin Esenler bölümündeyim. Bizi takip etsinler. İzlemeye devam etsinler” diye konuştu.

İmamoğlu, AKP döneminde bazı vakıf ve cemaatlere tahsis edilen İBB mülklerini geri almak için sunulan teklifin veto edilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşına tahsis edilen İBB binasının tahliye edilmemesine ilişkin de soruları yanıtladı.

Süreci takip ettiğini, geçmişte yapılmış tahsisler ya da usule uygun olmayan kuruluşlara aktarılan gayrimenkullerin, yapıların olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbul Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na seslendi:

“Ben diyorum ki; 4,5 senedir Ekrem İmamoğlu, bir parsel için imar çabasında bulunmuş mu? Ekrem İmamoğlu, bir kuruma veya kuruluşa -siyaseten yakın olsun uzak olsun hiç fark etmez- bir yeri tahsis etmiş mi? Bununla ilgili bir gayret göstermiş mi? Hayır. Tam aksine milletin refahını arttırmak için gayret göstermiş. Bu konuda da ben, hem valimize ve İçişleri Bakanlığı’na, bu uygulamalarla ilgili, buradan daha yüksek bir denetimle bu kurum, kuruluşları veya başındaki amirleri denetlemelerini buradan gönderiyorum.”

İmamoğlu: “Altı ilçede yaşayan 2 milyon 474 bin 793 kişi sel ve su baskınlarından kurtulacak”

İmamoğlu, törendeki konuşmasında ortak akılla hareket ettiklerini söyledi. “Eşit hizmet” vurgusunu yineleyen İmamoğlu, İstanbul’da eşitliğin ve adaletin yaşadığını ve yaşayacağını söyledi:

“Bu şehir, hiçbir zaman görmediği kadar eşitlik ve adaleti yaşadı, yaşayacak. Bu şehir, hiçbir insanını mağdur etmeme, hiçbir insanını ayırt etmeme, hiçbir insanını partinin mensubu ya da değil diye ayırmama konusunda hassas bir dönemi, Ekrem İmamoğlu ve ekibiyle birlikte yaşayacak, yaşıyor ve daha güçlü bir şekilde her birinize sunacak.”

“16 milyonun oyuna talibim”

Yerel seçim sürecine girildiğini söyleyen İmamoğlu, eşitlik ve özgürlük vadettiğini söylediğinde salondan “Hak, hukuk, adalet” sloganları yükseldi. 

“Ben, bu kadim şehrin 16 milyon insanının oyuna talibim. Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum: Yine Allah şahittir ki; siyasi görüşü ne olursa olsun, birini öbüründen ayırmadan, 16 milyon insanımızın geçmişi, etnik kökeni, inancı ne olursa olsun, her hususta duygularının karşılığını bulduğu, yaşamsal özgürlüklerinin onlara verildiği, hiçbirine ‘Sen şusun, busun’ denilmediği bir kurum, bir şehir, bir kent yaşamı vadediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.