Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da sekiz ilçenin 2024 bütçesi belli oldu: En yüksek bütçe Bağcılar Belediyesi’nin, en düşük bütçe Adalar Belediyesi’nin oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2024 bütçe görüşmelerinde sekiz ilçe belediyelerinin bütçeleri onaylandı. Buna göre en yüksek bütçe AKP’li Bağcılar Belediyesi’ne, en düşük bütçe ise CHP’li Adalar Belediyesi’ne verildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi bugün (20 Kasım) Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. 2024 bütçe görüşmelerinde sekiz ilçenin bütçeleri belirlendi. Bu sekiz ilçeden en yüksek bütçeye Bağcılar Belediyesi sahip olurken, en düşük bütçe Adalar Belediyesi’nin oldu.

5 milyar 600 milyon TL bütçeyle birinci olan AKP’li Bağcılar Belediyesi’ni, 5 milyar 450 milyon TL ile AKP’li Başakşehir Belediyesi, Başakşehir’i ise 5 milyar 158 milyon TL bütçe ile AKP’li Bahçelievler Belediyesi takip etti.

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin 3 milyar 670 milyon TL bütçesi olurken, AKP’li Arnavutköy Belediyesi ise 3 milyar 100 milyon TL’ye sahip oldu. CHP’li Avcılar Belediyesi’nin 2024 bütçesi 2 milyar 460 milyon TL, CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin ise 1 milyar 80 milyon TL oldu.

CHP’li Adalar Belediyesi ise 175 milyon TL’lik bütçe ile şu ana kadar belirlenen ilçe belediye bütçelerinde en düşük bütçeye sahip oldu.

Adalar Belediyesi 2024 Bütçesi
Bağcılar Belediyesi 2024 Bütçesi

İBB’nin 2024 bütçe görüşmeleri takvimi

20 Kasım’da başlayan bütçe görüşmeleri, 28 Kasım’da son bulacak. 28 Kasım’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclise başkanlık yapacak.

Bütçe görüşmeleri takvimi ise şöyle:

  • 21 Kasım’da görüşülecek bütçeler: İETT, Bayrampaşa Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Çatalca Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi
  • 22 Kasım’da görüşülecek bütçeler: İSKİ, Esenler Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Eyüpsultan Belediyesi, Fatih Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi, Güngören Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Kağıthane Belediyesi 
  • 23 Kasım’da görüşülecek bütçeler: Kartal Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Maltepe Belediyesi, Pendik Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Silivri Belediyesi ve Sultanbeyli Belediyesi
  • 27 Kasım’da görüşülecek bütçeler: Sultangazi Belediyesi, Şile Belediyesi, Şişli Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi
  • 28 Kasım’da görüşülecek bütçeler: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.