Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclisi’nde 2024 bütçeleri görüşülüyor: Beşiktaş Belediyesi’nin bütçesi 3 milyar 991 milyon TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2024 bütçe görüşmelerinde sekiz ilçe belediyesinin daha bütçesi onaylandı. En yüksek bütçe, 3 milyar 991 milyon Türk Lirası (TL) ile Beşiktaş Belediyesi’ne verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi bugün (21 Kasım) Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. İlçe belediyelerinin 2024 bütçelerinin görüşüldüğü İBB Meclisi’nde sekiz ilçenin daha bütçesi onaylandı. Bu sekiz ilçe arasından en yüksek bütçe, 3 milyar 991 milyon TL ile Beşiktaş Belediyesi’ne verilirken en düşük bütçe, 1 milyar 162 milyon 860 bin TL ile Çatalca Belediyesi’nin oldu.  

Bayrampaşa Belediyesi’nin 1 milyar 800 milyon TL, Beykoz Belediyesi’nin 3 milyar 980 milyon TL, Beylikdüzü Belediyesi’nin 3 milyar 335 milyon TL, Beyoğlu Belediyesi’nin 2 milyar 600 milyon TL, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2 milyar 910 milyon 192 bin 320 TL, Çekmeköy Belediyesi’nin 2 milyar 850 milyon TL’lik bütçeleri İBB Meclisi’nde oybirliği ile onaylandı.

İBB Meclisi, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) 2024 bütçesiyle devam etti.

Okuyun: İstanbul’da sekiz ilçenin 2024 bütçesi belli oldu: En yüksek bütçe Bağcılar Belediyesi’nin, en düşük bütçe Adalar Belediyesi’nin oldu

İBB’nin 2024 bütçe görüşmeleri takvimi

20 Kasım’da başlayan bütçe görüşmeleri, 28 Kasım’da son bulacak. İBB Meclisi’ne 28 Kasım’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlık yapacak.

Bütçe görüşmeleri takvimi ise şöyle:

  • 22 Kasım’da görüşülecek bütçeler: İSKİ, Esenler Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Eyüpsultan Belediyesi, Fatih Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi, Güngören Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Kağıthane Belediyesi
  • 23 Kasım’da görüşülecek bütçeler: Kartal Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Maltepe Belediyesi, Pendik Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Silivri Belediyesi ve Sultanbeyli Belediyesi
  • 27 Kasım’da görüşülecek bütçeler: Sultangazi Belediyesi, Şile Belediyesi, Şişli Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi
  • 28 Kasım’da görüşülecek bütçeler: İBB

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.