Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mesut Özil’in Doğu Türkistan paylaşımına Çin’den tepki: “Şincan’a gidip bölgeyi kendi gözleriyle görsün”

İngiltere Premier Ligi’nde Arsenal forması giyen Mesut Özil’in Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine karşı sosyal medyadan yaptığı paylaşımın yankıları devam ediyor. Çin Devlet Televizyonu, Özil’in yaptığı paylaşım nedeniyle Arsenal maçlarının ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

Arsenal’de forma giyen Mesut Özil, sosyal medya hesaplarından Uygur Türkleri ile ilgili paylaşım yaparak Doğu Türkistan’daki Müslümanlar’a büyük zulümler yapıldığını ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Çin’de çok sayıda destekçisi bulunan Arsenal ise oyuncusu Mesut Özil ile arasına mesafe koyarak açıklamaların “Özil’in şahsi fikri” olduğunu duyurdu.

https://twitter.com/MesutOzil1088/status/1205439723302469632

Mesut Özil’in yaptığı paylaşım tepki çekti

Mesut Özil, cuma günü Twitter ve Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile Çin’in Şincan bölgesindeki Uygurlar’a destek vermiş ve Müslüman ülkeleri Çin yönetimine karşı seslerini yükseltmedikleri gerekçesiyle eleştirmişti. Yıldız futbolcunun bu paylaşımı Arsenal’ın da birçok yatırımı olan Çin’de büyük tepkilere neden oldu.

Çin Dışişleri Özil’i Şincan’a davet etti

Global Times’ta yer alan habere göre, bugün bir basın toplantısı düzenleyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şueng, “Batı basınının düzmece haberlerinden etkilenmemek ve bölgeyi kendi gözleriyle görmek” adına Özil’i Şincan’a davet etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.