Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülfem Karataş ile kadın gazetecilerin güvenliği üzerine söyleşi: “Mobbing kanıtlanamıyor, çözüm istifada aranıyor”

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ Komisyonu’ndan Gülfem Karataş, kadın gazetecilerin güvenlik sorunlarını ve meslek içerisinde yaşadıkları cinsiyet ayrımcılığını Büşra Cebeci‘ye anlattı. Pek çok kadının ayrımcılık, şiddet ve mobbing sebebiyle meslekten uzaklaştığını söyleyen Karataş, mobbing ve psikolojik şiddetin çok zor kanıtlandığını ve çok zor hukuki kazanım elde edildiğini belirtti. Cinsiyet ayrımcılığının sektör içerisinde oldukça yaygın olduğunu belirten Karataş, “‘Sen şimdi yavrularsın da’ denerek işten ayrılması istenen kadın gazetecilerin hikayeleriyle karşılaşıyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.