Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İTÜ, Medyascope’un özel haberini doğruladı: “İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Medyasope’un Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na devredileceği ile ilgili özel haberini doğruladı. İTÜ’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bugün kamuoyuna farklı kaynaklardan yansıyan haberler dolayısıyla bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir. Kamuoyu bilgilendirmesi en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacaktır” denildi.

Medyascope’un elde ettiği bilgilere göre devir devir hükümetin isteğiyle gerçekleşti. Okulun satışı, Doğa Koleji yeniden para kazanır hale geldikten sonra yapılacak. İTÜ Vakfı, bu devir için Doğa Koleji’nin sahiplerine herhangi bir bedel ödemeyecek. Kolejin borçları, bankalar tarafından hızlıca yeniden yapılandırılacak. Kolej, yeniden para kazanır duruma gelince satış gerçekleşecek. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, bu süreci bizzat yönetecek. Bu süreçte, okulun ismi de değişebilir. İTÜ, okullara kendi isminin verilmesini istemiyor. Yeni ismin de “doğa” ile ilişkili olacağı belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Satış ve devir için taraflarla temastayız”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da dün veli ve öğretmenlerle görüştü. Selçuk, “Süreci en başından beri takip ediyoruz. Tedbirimizi almış durumdayız. Gerekirse tüm öğrencilerimizi resmi okullara yerleştirme konusunda planlarımız hazır. Satış ve devir için taraflarla temastayız. Kamu kaynakları ile şirket kurtarma planımız olmadığını ifade etmek isteriz” dedi.

Ne olmuştu?

Doğa Koleji‘nde maaşlar 2018’in Mart ayında düzensiz ödenmeye başlanmıştı. Okul yönetimi ağustos ayından bu yanaysa kimseye maaş ödemiyordu. 4 Aralık’ta öğretmenlerin ve velilerin protestoları başladı ve Doğa Koleji olayı kamuoyunun gündemine oturdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.