Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Doğa Koleji İTÜ Vakfı’na devredilecek, ismi değişecek, satış daha sonra gerçekleşecek

Doğa Koleji, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı’na devredildi. Medyascope’un ulaştığı bilgilere göre bu devir hükümetin isteğiyle gerçekleşti. Okulun satışı, Doğa Koleji yeniden para kazanır hale geldikten sonra yapılacak.

İTÜ Vakfı, bu devir için Doğa Koleji’nin sahiplerine herhangi bir bedel ödemeyecek. Kolejin borçları, bankalar tarafından hızlıca yeniden yapılandırılacak. Kolej, yeniden para kazanır duruma gelince satış gerçekleşecek.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, bu süreci bizzat yönetecek. Bu süreçte, okulun ismi de değişebilir. İTÜ, okullara kendi isminin verilmesini istemiyor. Yeni ismin de “doğa” ile ilişkili olacağı belirtiliyor.

Hükümet bu devirle kamuoyunu rahatlatmayı amaçlıyor.

Devrin ardından Kartal’daki Doğa Koleji’nde toplanan veliler kararı memnuniyetle karşıladı.

Ne olmuştu?

Doğa Koleji‘nde maaşlar 2018’in Mart ayında düzensiz ödenmeye başlanmıştı. Okul yönetimi ağustos ayından bu yanaysa kimseye maaş ödemiyordu. 4 Aralık’ta öğretmenlerin ve velilerin protestoları başladı ve Doğa Koleji olayı kamuoyunun gündemine oturdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.