Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öğrencilerden devir tepkisi: “Marmara Üniversitesi’ni istemiyoruz, diplomamızı Şehir Üniversitesi’nden almak istiyoruz”

Yükseköğretim Kurulu‘nun (YÖK) İstanbul Şehir Üniversitesi‘nin Marmara Üniversitesi’ne devredilmesine yönelik açıklamasının ardından Şehir Üniversitesi öğrencilerine, üniversitelerinin devredilmesi konusunda ne düşündüklerini sorduk. Öğrenciler, bir süredir kendilerinin mağdur edildiğini, üniversitenin devrinin ardından da bu mağduriyetin devam edeceğini düşündüklerini söyledi.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin devredildiği Marmara Üniversitesi Rektörü Erol Özvar bugün itibarıyla üniversitedeki geçici görevine başladı. Özvar, öğrencilerin görüşme talebini cevapsız bıraktı fakat öğrenciler, okul yemekhanesinden çıktığı sırada Özvar’a sorularını yöneltti. Özvar, öğrencilerden gelen akademik kadronun değişmemesine yönelik talebe, “Gemi su alıyor, batmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız” karşılığını verdi. Bu cevap, öğrencilerin akademik kadronun değişeceğine yönelik şüphelerini güçlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.