Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda artık daha güvenli: Katliamın ardından kampanya başlatan polis, parasını ödeyerek 56 binin üzerinde silahı teslim aldı

Yeni Zelanda, 15 Mart 2019’da 51 kişinin cami saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından silah kontrolü politikasına hız vermişti. Yeni Zelanda polisi, mart sonunda başlayan kampanya sonucunda 56 bin 350 ateşli silahın teslim alındığını açıkladı.

Kampanyanın özelliği af niteliğinde olması, silah sahiplerine ödeme yapılması ve bu silahları nasıl aldıklarına dair sorular yöneltilmemesi.

Silah firmalarının kampanyaya tepki gösterdiği Yeni Zelanda’da, 170 binin üzerinde yasaklı ateşli silah olduğu duyuruldu.

Sydney Üniversitesi’nde silahlanma planı araştırmacısı olarak çalışan Philip Alpers, kampanyanın ülkeyi daha güvenli hale getirdiğini söyledi ve “Bu, toplu bir katliama maruz kalma riskimizi azaltacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.