Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da HDP’li Sur Belediyesi’ne kayyum atandı

Dün evine yapılan operasyon ile gözaltına alınan Diyarbakır-Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in yerine ilçe kaymakamı Abdullah Çiftçi kayyum olarak atandı.

Filiz Buluttekin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 2019 yılı Mart ayında açılan bir soruşturma nedeniyle dün evine yapılan operasyon ile gözaltına alınmıştı.

Bugün, Diyarbakır Valiliği‘nden yapılan yazılı açıklamada, Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/17902 sayılı soruşturmasının derdest olduğu, bu dosya kapsamında gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği açıklandı.

Buluttekin’in, hakkında devam eden adli işlem süreci ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sözkonusu soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127’nci maddesi ile Belediye Kanunu’na istinaden Bakanlığın 20 Aralık tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada devamla şöyle denildi:

“Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin, hakkında devam eden adli işlem süreçi ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/17902 sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddelerine istinaden Bakanlığımızın 20.12.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45. maddesi uyarınca yine aynı Kanunun 46. maddesi kapsamında Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi Sur Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Sur ile birlikte, 31 Mart seçimlerinden bu yana kayyum atanan belediye sayısı 32’ye yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.