Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib operasyonu – Musa Özuğurlu ile söyleşi: “Rusya, Suriye’nin operasyonlarına destek verse de Türkiye’nin hassasiyetlerini gözardı etmiyor”

Suriye ordusunun 10 gün önce Rus hava kuvvetlerinin desteği ile başlattığı İdlib operasyonu, Şam-Halep otoyolu üzerindeki stratejik M-5 otoyolu üzerindeki Maaret el Numan yerleşimini ele geçirmeye odaklanmış görünüyor. Yerleşim yakınlarındaki 8 numaralı Türk askeri gözlem noktasının kuşatma altında olduğu haberleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya’ya mesaj gönderildiğini, Ankara’nın ateşkes beklentisi içinde olduğunu duyurdu. Birleşmiş Milletler verilerine göre, operasyon nedeniyle en az 30 bin kişi yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Konuyu Suriye uzmanı gazeteci Musa Özuğurlu ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.