Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden Kanal İstanbul’u açacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim”

Meral Akşener, “yeşil alan olarak bırakılması” ve “rant yaratılmaması” halinde Kanal İstanbul projesine destek vereceğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek Özel programında, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Bu 20 milyar dolarlık yatırımın geri dönüşü nedir, Türkiye bundan ne kazanacak, bu bilgiler yok. Eğer elinizde böyle bir imkan varsa, buradaki problemlerimize çözüm aramak varken Kanal İstanbul’la meşgul ediliyor Türkiye” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“Şahsım adına bir şey söyleyeceğim. Madem ki uçtuk, kaçtık, açtık. Hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden illa bu Kanal İstanbul’u açacaklarsa ama orası yeşil alan bırakılmak kaydıyla, o 30 milyon metrekarelik satın alanların da elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim.”

Akşener, bu sözlerinin ardından “Etrafına şehir yapılmazsa, sonradan satılan arazilerde rant yaratılmazsa” diyen Fatih Altaylı’ya “Evet” cevabını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.