Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Somali’de en az 70 kişinin öldüğü bombalı saldırıda 2 Türk mühendis hayatını kaybetti

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü komyon öğrencileri taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. En az yetmiş kişinin öldüğü, elliye yakın kişinin de yaralandığı saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.

Saldırı sabah yoğunluğunun yaşandığı saatlerde Somali‘nin başkenti Mogadişu’da meydana geldi. Bomba yüklü araç gümrük kontrol noktası yakınlarında, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Türkiye’nin Somali Büyükelçiliği‘nden yapılan açıklamada, patlamada iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanıkları, saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların çoğunun öğrenci olduğunu söyledi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, polis bölgeyi trafiğe kapattı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

TİKA: Ölen Türk vatandaşları otoyol projesinde çalışıyordu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, bir Türk inşaat şirketinde çalışıyordu. Firma, patlamanın olduğu bölgede, Katar’ın finanse ettiği Mogadişu-Afgoye asfalt yol yapım projesini üstlenmişti” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “UMKE ve cerrahi ekipten oluşan 20 personelimizi Mogadişu’ya gönderiyoruz” açıklamasında bulundu.

Saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlendi

Radikal İslamcı terör örgütü Eş-Şebab‘ın üstlendiği saldırı, Mogadişu’da şimdiye kadar görülmüş en ölümcül saldırılardan biri oldu. Başkent Mogadişu birkaç yıl önce Eş-Şebab‘tan temizlenmişti. Ancak örgüt oteller ve sahiller, kontrol noktaları gibi önemli bölgeleri hedef almaya devam ediyor.

Eş-Şebab, 2017 yılında yine Mogadişu’da 500 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenmemesine rağmen kamuoyunda saldırıyı onların düzenlediği fikri hâkim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.