Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’nın raylı taşıma sistemi Ankaray’ın yeni koltuk düzeni anketle halka soruluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında 1996’dan bu yana faaliyet gösteren hafif raylı taşıma sistemi Ankaray için harekete geçti. Buna göre, Ankaray’daki mevcut koltukların yerleri değiştirilerek her bir vagon dizisindeki yolcu kapasitesi 240’tan 270’e çıkarılacak. Değişime yönelik anket, internet üzerinden başlatıldı.

EGO’nun internet sitesi üzerinden anket yapılıyor

Ankara’nın toplu ulaşımından sorumlu olan EGO Genel Müdürlüğü, internet sitesinde bir anket başlatarak vatandaşa “Mevcut ikili koltuk düzeni” ve “Yeni sıralı koltuk düzeni” şeklinde iki seçenek sundu. Ankaralılar www.ego.gov.tr adresine girerek ankete katılabilecek.

Daha ferah bir ulaşım hedefleniyor

Ankaray’daki mevcut oturma düzeninde iki koltuk yan yana yer alıyor. Değişiklik Ankaralı tarafından kabul gördüğü takdirde koltuklar sıralı hle gelecek ve yolcu kapasitesi 240’tan 270’e çıkacak. Değişimle trenlerdeki alan genişletilerek daha ferah taşıma imkânının sağlanması hedefleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.