Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fethiye açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı: Sekiz göçmen hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu sekiz kişi yaşamını yitirdi. Fethiye ilçesi açıklarında içinde 15 göçmenin olduğu tahmin edilen botun batma tehlikesi geçirdiği ihbarı üzerine olay yerine üç sahil botu, bir dalış timi, sahil güvenlik uçağı ve helikopter sevk edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda üçü kadın, sekiz göçmenin cesedine ulaşıldı. Kayıp olduğu belirtilen yedi göçmeni arama çalışmalarına ise devam ediliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü’nün Ekim 2019 verilerine göre, Akdeniz’de 2019 yılında yaşamını yitiren sığınmacı sayısı altı yıl üst üste bini aşmış oldu. Yine BM rakamlarına göre, 2014 yılından bu yana Akdeniz’i geçmeye çalışan 18 binden fazla sığınmacı yaşamını yitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.