Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün komutanı General Kasım Süleymani’ye Bağdat Havaalanı’nda suikast: ABD “Biz öldürdük” dedi

İran Devrim Muhafızları’nın önde gelen isimlerinden, Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani, cuma sabahı erken saatlerde Bağdat Havaalanı’na düzenlenen bir hava saldırısında, arabasında öldürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi: “Kasım Süleymani, ABD’nin Irak ve bölgedeki askerleri ve diplomatlarına saldırılar planlıyordu. Süleymani ve Kudüs Gücü, yüzlerce Amerikan ve müttefik güç askerinin öldürülmesinin, binlercesinin yaralanmasının sorumlusudur.”

Maj. Gen. Qassim Suleimani
Kasım Süleymani

Saldırı perşembe öğleden sonra, ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in, Irak ve Suriye’de İran yanlısı güçlere karşı önleyici saldırılar düzenleyecekleri açıklamasının ardından geldi. Esper “Artık oyun değişti” demişti.

İki arabanın hedef alındığı ve beş kişinin öldüğü saldırıda, Süleymani ile birlikte Iraklı Şii milis güçlerinin liderlerinden Ebu Mehdi el Mühendis ile Muhammed Rıza Cebri de hayatlarını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.