Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (50): Putin’in ardından Suriye, Libya ve İran

Konuk başkan Vladimir Putin, İstanbul’a gelmeden Hafter’i Moskova’da kabul etti, önden kruvazörü gönderdi, Şam’a uğrayıp Beşar Esat‘la Emevi Camisi’nde resim verdi. Aynı gün Kahire’de İtalya, Fransa, GKRY ve Yunanistan, Mısır’ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Günün ilk saatlerinde ise İran, ABD’nin Irak’taki askeri varlığını 22 füze ile, etkisiz de kalsa, hedef aldı. TürkAkım açılışı töreninin ardından ev sahibi Erdoğan ve konuğunun Libya’da ateşkes, İdlib’de uzlaşılara bağlılık, İran’da gerilimi düşürme çağrısı yapmaları, Putin’in değerli müttefiki Erdoğan’a sunduğu siyasal armağanlar olarak görülecek olsa da tüm bu dosyalarda 2020’nin ilk haftalarında Ankara açısından risklerin azalmayıp arttığını teslim etmek zorunlu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.