Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, İran’ın füze saldırısı sonrası konuştu: “Hiçbir Amerikalı zarar görmedi, İran’a karşı yeni yaptırımlar olacak”

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Irak’ta ABD üslerine yönelik düzenlediği saldırıyla ilgli basın toplantısı düzenledi.

Trump açıklamasında Irak’ta görevli hiçbir Amerikan askerinin ve personelinin hayatını kaybetmediğini söyledi. Trump’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Dün akşam yapılan saldırıda hiçbir Amerikalı zarar görmedi. Irak’ta bulunan askeri üslerimizde sadece kısmi bir hasar oluştu. Savunma sistemimiz başarılı bir şekilde devreye girdi.

İran’ın Ortadoğu’daki istikrarsız eylemleri hoş görüldü ve İran terörizmin lideri oldu.

Geçtiğimiz hafta kararlı adımlar attık ve ABD’lileri tehdit eden terörist ortadan kaldırıldı. Bana göre dünyadaki en büyük terörist Kasım Süleymani ortadan kaldırıldı. Süleymani en büyük savaş suçlarından sorumluydu. Çok önceden öldürülmesi gerekiyordu. Onu ortadan kaldırırak teröristlere çok güçlü bir mesaj vermiş olduk. Süleymani yeni saldırılar planlıyordu, ama onu durdurduk.”

Trump, konuşmasında ayrıca İran’a karşı yeni yaptırımların açıklanacağını ve NATO’dan Ortadoğu’da daha fazla rol almasını isteyeceğini de söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.