Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Libya: Halife Hafter, Ankara ile Moskova’nın ortak ateşkes çağrısını reddetti

Libya’nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çarşamba günü yaptığı ortak ateşkes çağrısını reddetti. Birleşmiş Milletler’in tanıdığı, Türkiye’nin de askeri destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti ise dün (9 Ocak) çağrıyı kabul etmişti.

Muammer Kaddafi yönetiminin NATO desteği ile devrildiği 2011 yılından bu yana iç savaşın sürdüğü Libya’da, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin desteklediği General Hafter, sözcüsü Ahmet el Mesmari aracılığıyla yaptığı açıklamada, siyasi sürecin yeniden canlanmasının ve ülkenin istikrarının ancak “terörist grupların ortadan kaldırılması” ve “Trablus’u kontrol eden milislerin dağıtılmasıyla” sağlanabileceğini ileri sürerek, operasyonlara devam edeceklerini duyurdu.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti lideri Feyyaz Sarrac ise, dün, Ankara ile Moskova’dan gelen ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını söylemişti. Yapılan yazılı açıklamada, “siyasi sürecin yeniden başlaması ve savaş hayaletinin ortadan kaldırılması için yapılan her türlü ciddi çağrıya” tam destek verildiği bildirilmişti.

Erdoğan ve Putin’in Çarşamba günü İstanbul’daki görüşmesi sonrası yapılan ortak yazılı açıklamada, çatışan taraflar 12 Ocak gece yarısı itibarıyla ateşkese davet edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.