Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çeşme’de sığınmacıları taşıyan bot battı: Sekizi çocuk 11 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Çeşme ilçesinde, yasadışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan fiber bot battı. Sığınmacıları taşıyan botta sekizi çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. 

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre olay dün (11 Ocak 2019) saat 20.00 sıralarında Şifne Koyu’nda meydana geldi. Yalı Mahallesi açıklarında sesler duyan vatandaşlar Sahil Güvenlik, sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipler, göçmenleri taşıyan fiber botun battığını, botun içinde 19 kişinin olduğunu tespit etti. 

Botta bulunan sekizi çocuk 11 kişi hayatını kaybederken sekiz kişi ise Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan sekiz göçmenin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.