Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin’deki bir sinagoğa saldırı hazırlığı yapıldığı şüphesiyle, Almanya’nın dokuz şehrinde polis operasyonları yapıldı

Almanya polisi bu sabah (14 Ocak Salı), Berlin, Brandenburg, Kuzey Ren Vestfalya ve Thüringen eyaletlerinde dokuz farklı yerde baskınlar düzenledi. Bir şiddet eylemini önlemek amacıyla yapılan baskınlarda gözaltına alınan Çeçen uyruklu şüpheliler, Berlin’deki bir sinagoğa saldırı planlamakla suçlanıyor. 

180 polisin katıldığı baskınlara ilişkin emniyet müdürlüğünün ve başsavcılığın yaptıkları açıklamada şüphelilerin, “Mekanları ileride İslami motifli bir saldırı için gözlemlemekle” suçlandığı belirtildi. Baskınlar sırasında nakit para, kesici aletler ve diskler ele geçirildi. 

Bir güvenlik kontrolü sırasında şüphelilerin birinin cep telefonunda belirtilen mekanların fotoğrafları bulunması üzerine geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Alman Der Spiegel gazetesinin haberine göre, eylül sonu Berlin’deki bir sinagoğu inceleyip, videolar çeken, 23 ile 28 yaşları arasındaki şüpheliler, aynı zamanda bazı alışveriş merkezlerini de incelemiş. 

Ancak henüz kesin bir saldırı riskine dair bilgi yok. Emniyet Müdürü Yardımcısı Kerstin Philipp baskınlar hakkında bilgi verirken en ufak bir şüphede bile erken tedbir almanın ve daha başında engellemenin çok doğru olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.