Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Başkanı Zelenskiy için “ekonomi bilmiyor” dediği iddia edilen Ukrayna Başbakanı istifa etti

Ukrayna’da geçen ağustos göreve gelen Başbakan Oleksiy Honçaruk istifa etti. Honçoruk’un bazı bakanlarla basına kapalı yaptığı bir toplantıda, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için “Ekonominin nasıl çalıştığını anlamıyor” dediği ileri sürülüyor. Honçaruk’un bu ifadesini içeren bir ses kaydı iki gün önce medyaya sızmıştı. Honçaruk, istifasına ilişkin açıklamasında ses kaydıyla oynandığını ima etti.

Honçaruk, Facebook’tan yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Başkan’a güvenmiyormuşum gibi bir izlenim yaratılmak isteniyor. Bu doğru değil. Başkan’ın programını icra etmek üzere geldim. Kendisi benim açıklık ve dürüstlük timsalidir. Başkanımıza duyduğum saygı ve güven konusunda kuşkuya yer bırakmamak için istifa mektubumu yazdım.”

Daha önce eski başbakan yardımcısına danışmanlık da yapan Honçaruk’u başbakanlığa Zelenskiy (solda) önermişti.

Zelenskiy’nin ofisi ise, istifa mektubunun “daha sonra” değerlendirileceğini duyurdu. Bu arada, sözkonusu toplantıya katılanlardan biri olan Ekonomi, Ticaret ve Tarım Bakanı Timofiy Milovanov, Honçaruk’a arka çıktı. Honçaruk’un Zelenskiy’nin yolsuzlukla mücadele programını hayata geçirmedeki kararlılığı nedeniyle hedef alındığını savunan Milovanov, “Kendisi Ukrayna’nın gelmiş geçmiş en iyi başbakanıdır” dedi.

35 yaşındaki Honçaruk, ağustosta göreve geldiğinde, ülke tarihinin en genç başbakanı unvanını almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.