Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de grip salgını korkusu büyüyor: 62 vaka bildirildi

Çin’de geçen yılın son günü ortaya çıkan ve henüz ne olduğu belirlenemeyen yeni bir virüs yayılmaya devam ediyor. Çinli yetkililerin ilk olarak 31 Aralık günü bildirdiği bu yeni virüs tipinin insanlara nasıl bulaştığı konusunda araştırmalar sürüyor. Virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Son olarak Dünya Sağlık Örgütü, söz konusu virüsün insandan insana bulaştığı konusunda ellerinde hiçbir kanıt olmadığını açıkladı. 

İlk olarak, Çin’in en kalabalık kentlerinden biri olan Vuhan’da tespit edilen virüsün burada deniz mahsülü satan bir marketten yayıldığı belirlenmiş durumda. 

Çinli yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada hastalığın 41 kişiye bulaştığını söylemişti. Ancak yapılan son açıklamada şu an itibarıyla 17 kişiye daha bu virüsün bulaştığı belirtilerek toplam sayının da 62’ye ulaştığı kaydedildi. Ölümle sonuçlanan vaka sayısı ise şimdilik iki.

Japonya ve Tayland’da da yetkililer kendi ülkelerinde birer vakanın tespit edildiğini belirtti. Henüz ne olduğu tespit edilemeyen bu yeni koronavirüs vücuda yerleştikten sonra zatürre etkileri gösteriyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.