Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burkina Faso’da silahlı saldırı: En az 36 ölü

Burkina Faso’da ülkenin kuzeyinde bulunan Alamou ve Nagraogo köylerine dün yapılan silahlı saldırıda en az 36 kişi yaşamını yitirdi.

Devlet Başkanı Roch Marc Kabore saldırı sebebiyle ülkede iki gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu ve saldırıyı yapanların kimliklerinin henüz belirlenmediğini belirtti.

Burkina Faso’nun kuzeyinde halihazırda devam eden ve ocak ayında sona ermesi gereken olağanüstü hal (OHAL) terörle mücadele süreci devam ediyor gerekçesiyle bir yıl daha uzatıldı. 13 bölgeden oluşan ülkenin yedi bölgesinde OHAL devam ediyor. Ülkede son dört yılda gerçekleşen terör saldırılarında 700’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Radikal İslamla beraber ortaya çıkan şiddet dalgasının 2015’ten sonra bölgeye yayılmasıyla Burkina Faso, Mali ve Nijer gibi Batı Afrika ülkelerinde yüzlerce insan hayatını kaybetti ve neredeyse bir milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 2019 yılında Burkina Faso, Mali ve Nijer’de terör saldırıları sebebiyle yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.