Reuters: HSBC, Türkiye’den çekilmeyi düşünüyor

Reuters haber ajansı, dünyanın en büyük bankalarından biri olan İngiltere merkezli HSBC’nin Türkiye’den çıkmaya hazırlandığını iddia etti. Haberini, adının açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandıran ajans, bankanın Türkiye’deki operasyonunu ekonomik durum ve Türk Lirası’ndaki dalgalanma sebebiyle satmayı düşündüğünü yazdı.

Habere göre banka yerel bir alıcı tercih ediyor ama satışla ilgili nihai karar henüz verilmedi. Konuyla ilgili nihai kararın 18 Şubat’ta verilmesi bekleniyor.

HSBC sözcüsü, Reuters’in konuyla ilgili sorularına cevap vermedi.

HSBC’nin 2013’te Türkiye’de 315 şubesi ve 6 bin çalışanı vardı. 2019 Eylül ayı itibarıyla şube sayısı 80’e, çalışan sayısı da 2 bine düştü. HSBC, Türkiye’deki varlıklarını 2015 yılında da satmaya çalışmış ama satış gerçekleşmemişti.

HSBC’nin geçici olarak görevde bulunan CEO’su Noel Quinn bir süredir maliyet azaltmaya yönelik tedbirler alıyor. Banka, yerel bankalarla rekabet edemediği için Ermenistan, Yunanistan ve Umman’dan da çıkmak istiyor.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

HSBC, Türkiye’de 1990’dan bu yana faaliyet gösteriyor.