Murat Yetkin yazdı: “Ankara’da hüzünlü bir Holokost kurbanları anması”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Auschwitz toplama kampının Nazilerden kurtarılışının 75’inci yılında, Holokost kurbanlarını anmak için 30 Ocak’ta Ankara Sinagoğu’nda düzenlenen töreni yazdı.

Auschwitz’in kurtarıldığı gün olan 27 Ocak, Dünya Holokost Günü olarak anılıyor. 2011 yılından bu yana Türkiye’de de düzenlenen Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ne son beş yıldır, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi zulmünden kaçan onlarca Yahudi bilim insanına kapılarını açan Ankara Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

“30 Ocak tarihinde, Yahudi Cemaati, Hahambaşı İsak Haleva liderliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmiş, ancak ziyaretin öncesinde veya sonrasında herhangi bir açıklama yapılmamıştı” diye yazan Yetkin,
tören ve etkinliklerin düşük profilli tutulduğunu söyledi. Yetkin bunun sebebi olarak da, Türkiye’de belli İslamcı ve milliyetçi grupların, Türkiye-İsrail ilişkilerinde son yıllarda yaşanan bozulmayla birlikte Yahudi cemaatine önyargılı bakışının ve olumsuz algının artmasını gösterdi.

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.