Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak pistten çıkarak parçalandı: Üç kişi hayatını kaybetti

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları’na ait uçak pistten çıkarak parçalandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç kişinin hayatını kaybettiğini, hastanelerde tedavi edilenlerin sayısının ise 179 olduğunu açıkladı.

Bakan Koca saat 23.00 itibarıyla yaptığı açıklamada, kazada yaralanan bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 157 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını söylemişti. Uçağın iki pilotunun sıkıştıkları yerden çıkarılarak hastaneye sevk edildiği, pilotların durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

İzmir-İstanbul seferi yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-86J tipi uçakta toplam 183 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan uçak, yaklaşık bir saat havada kaldıktan sonra deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı, fakat tutunamayarak saat 18.19 sıralarında pistten çıktı. Uçakta yangın çıktı ve uçak üç parçaya ayrıldı. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının üçe yükseldiğini duyurdu. Koca daha erken saatlerde yaptığı açıklamada da şunları söylemişti: “Hastanelerimize erken dönemde sevk edilen yaralı sayımız 157 kişi oldu. Ameliyatını planladığımız bir hastamız var. Yoğun bakım şartlarında tedavisi devam eden iki hastamız var. Hastaların genel durumları iyi, ciddi veya ağır bir durum yok”.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı, iniş yapması planlanan uçaklar başta İstanbul Havalimanı olmak üzere diğer havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, havaalanında oluşturulan kriz merkezine gitti.

Pegasus Hava Yolları’ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. An itibarıyla, can kaybı bulunmuyor, yaralı yolcularımız hastanelere sevk ediliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir” denildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 7 Ocak’ta da Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinden gelen bir yolcu uçağı pistten çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.