Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınıyla ilgili ilk uyarıyı yapan doktor koronavirüs yüzünden öldü

Çin basını, ölümcül koronavirüs salgınıyla ilgili kamuoyuna ilk uyarıyı yapan doktor Li Wenliang‘ın bir hastasından kendisine bulaşan virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bu akşam öldüğünü duyurdu.

https://twitter.com/globaltimesnews/status/1225428566931718144?s=20

Resmi yetkililer salgını gizlemeye çalışırken, Li Wenliang, 30 Aralık’ta sağlık görevlilerine sosyal medyadan bir uyarı gönderip SARS benzeri bir virüs salgını başladığını iletmiş ve bu paylaşımı nedeniyle “halkı yanlış bilgilendirdiği” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. O sırada Wenliang, Vuhan Merkez Hastanesi’nde göz doktoru olarak çalışıyordu. Li ile birlikte yedi kişi daha dedikodu yaydıkları gerekçesiyle soruşturma geçirmişti.

Çin yönetimi, salgının başladığını resmi olarak 31 Aralık’ta duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.