Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters’a konuşan Türk yetkili: “İdlib’de tüm seçenekler masada”

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ordusunun operasyonlarına devam ettiği Suriye’nin İdlib vilayetine takviye güç göndermeyi hafta sonunda da sürdürdü. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Türkiye’deki çeşitli birliklerden yola çıkan ve aralarında füze rampası, tank, mühimmat ve paletli zırhlı personel taşıyıcıları da bulunan 60 araçlık askeri konvoy, Reyhanlı’dan İdlib’de bulunan gözlem noktalarına sevk edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, geçen hafta İdlib’e geçiş yapan TSK araçlarının sayısını 1240, İdlib’de konuşlanan asker sayısını ise beş bin olarak duyurmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, rejim güçlerinin şubat sonuna kadar geri çekilmemesi halinde askeri operasyon tehdidinde bulunmuştu.

Ancak Suriye ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Pazar günü İdlib vilayeti içinde 600 kilometrekare alanı ele geçirdiğini duyuran rejim güçlerinin, İdlib kent merkezine 16 kilometre uzaklıkta olduğu bildiriliyor.

Pazar günü Reuters haber ajansına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkili, Türkiye ve Suriye ordularının sıcak çatışmaya girebileceğine işaret ederek, “Tüm seçenekler masada” değerlendirmesi yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.