Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gündem Dışı (55): İdlib uğruna savaşacak mıyız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine net ve yine ciddiye alınmalı. Ne diyor? “Kovalayacağız, havada ve yerde, İdlib ve Soçi’yle bağlı kalmadan, şubat sonuna dek…” Ne zaman diyor? Rusya Devlet Başkanı Putin’le iki kere üst üste telefon görüşmesi yaptıktan sonra. Suriye ordusu nasıl ilerleyebiliyor? Rusya’nın askeri istihbarat ve teçhizat desteği ve havadan bombardımanı sayesinde. Rusya ne diyor? Yapılan terörle mücadeledir, Soçi yükümlülüklerinizi yerine getirin. Bu bağlamda, Ankara’nın ardından heyetler Moskova’da da görüşecek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Brüksel’den Moskova’ya geçiyor. Hangi Akar? NATO ve ABD’den destek talep ederken, “B ve C planlarını”, TSK’nin üç tek taraflı Suriye harekâtına atıfla anımsatan Akar. Temel soru da ortada duruyor: İdlib uğruna Türkiye’yi savaşa sokmaya değer mi? Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması, adı konmamış bir savaş ilânı. Karşı tarafta da yalnız Suriye yok, bu kez Rusya da var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.